lauantai 25. kesäkuuta 2011

24.6.2011 - ANNELI - Kisaranta, Vimpeli

Keikkaputkessa ollaan…
Tuskin on edellisestä kivasta keikasta kunnolla ”toivuttu” kun sitä ollaan taas matkassa… ja mikä onkaan keikkailijan matkatessa… - Pohjolan valoisat yöt, on kauniit utuiset auringon nousut, on kesäinen huumaava luonnontuoksu jne… Siinä on sitä jotain, yöttömän yön taikaa. Kotimatkalla on kiva muistella illan keikkaa. Sitä ei muutoin tiedä... se täytyy itse kokea ! :-))

"Tuohon ylläolevaan viitaten, ei sitä eilenkään kotimatkalla malttanut ajaa ohi kauniista aamuyön kesämaisemasta, vaan muutama tuokio tuli kameraan tallennettua Virroilta ja kotimaisemista Päijänteen saarelta: tapsukka.kuvat.fi " 
Eilen jo kirjoittelin… ”mikä olisikaan parempi tapa viettää juhannusta kun kesälavat ja suosikkityttöni Annelin keikka… ei tule muuten heti mieleen”. Näin, aivan totta oli joka sana… se on todella helppo todeta kun eilisiä aaton keikka tunnelmia vieläkin muistelee. Joku siinä keikan jälkeen osuvasti tuumailikin, ”tää on paras juhannusaatto ikinä!” :-))

Ihana juhannusneito 2011!!
tapsukka.kuvat.fi

Ihana juhannusneito 2011!! - ANNELI MATTILA… näin kohtelaasti ja varsin osuvasti otsikoitiin aatto-illan keikkaa paikallisessa lehti-ilmoituksessa. Ja mikä ettei, ei kait tuohon ole paljoa lisättävää! :-))
Anneli aloitus kappaleena oli tällä kertaa ekalevyn yksi suuren kansan suurimmista suosikeista ”suojaan”. Ja sitten, toisen parin eka kappaleen ”rauhaton sielu” jälkeen jäimme vähän kuin odottamaan mitähän Anneli tällä kertaa siihen päälle lausuu? ”Pitää paikkansa”, näin topakasti Anneli heti siihen perään! ...jaahas jaahas! ;-))

Valssitkin kuultiin kun kerran näillä minun useasti mainostamamillani kesälavoilla kerta ollaan... ja se juhannuskin vielä. Mikäpä olisikaan siihen parempi valssi kuin vanha kunnon ”rantakoivun alla” siinä sitä on juhannuksen kunniaksi kesäromantiikkaa kerrakseen… Siinä ennen kappaletta puoli ääneen tuumasin, ”siellä on kyllä hyttysiä”… kyllä meni Tapsukka pikkaisen hiljaiseksi, mitäs nyt tuohon osaat enää sanoa, kun Anneli siihen heti veikeästi, ”mistäs tiiät”… rupee siinä sitten Annelin kanssa kisailee, toiseksi jäät, nokkela on aina nokkela! ;-))
Toive tangot... pohjanmaalla ollaan…
Tangoja oli väliajalla kovasti toivottu… ja kun kerta pohjanmaalla ollaan, niin ihmekös nyt tuo. Nytkin eräs innokas tangojen ystävä kävi toivomaan vielä lisää tangoja, se yksi pari ei hänelle riitänyt!  Muistuu mieleen, sanoisko jonkinsortin urbaanilegenda: Oltiin jossakin pohjanmaalla… orkesteri soitti muutaman tangon jälkeen jotain muuta tanssi musiikkia. Ei aikaakaan kun tanssilattialta kuuluu ”eiks täällä tuu tangoja ollenkaan”! No tuo pohjanmaan murre ei tainnut nyt ihan kohdellen osua, mutta, yritystä ainakin oli. ;-))

Anneli tulkitsi tangot, ja hienosti muuten tulkitsikin ”sä kuulut päivään jokaiseen”, ja toisena vanha Annelin p-ravuri tango jo vuosien takaa, Kari Kuuvan -  ”tango palargonia”. Ihan tuossa jopa oma nuoruuskin jo mielen pulpahti…ja se paristolla toimiva levysoitin. Aina paristot lopussa... kele sentään!

Pakka, Deco-tanssin suomenmestari…
Jos Anneli oli omalta osaltaan täynnä yhtä hymyä ja vallatonta esiintymisen riemua… ei tuota verbaalista nokkeluuttakaan suosikiltamme jäänyt eilen puuttumaan! – Vipin pojat olivat eilen myös aivan ”huimalla” päällä. Tuli vaikka minkälaista sooloa ja kivaa komppia, ja eikä sitä Pekan vallatonta tanssiakaan jäänyt puuttumaan… Anneli tuumaskin siihen nokkelasti, samalla viitaten Pekkaa kohti, ”Pekka Tenkula Deco-tanssin suomenmestari”, ja veikeät naurut päälle! ;-)) …ja kyllä meilläkin oli hymyt herkässä, se on tarttuvaa!  Kohdalleen tais osua myös illalla Juhiksen minulle huumorin sävyttämä hauska heittämä, "pojillaki näkyy oleva lääkitys kokolailla kohrallansa", että näin! ;-))))   
Myös ne hitaat valssit kuulimme Annelin kauniina tulkintana… ekana omasta mielestäni yhden kauneimmista sävelmistä, ”viimeinen valssi”! Toisena niin ikään kaunis Markku Aron tutuksi tekemä valssi ”käy uudelleen eiliseen”.  

Huh huijaa sentään…
Huh huijaa sentään...näin täytyy sanoa, en muista vastaavanlaista juhannusaattoa ennen kokeneeni… Aika lähelle osui jo tuo yllä aiemmin mainitsemani erään keikkatuttuni toteamus hienon keikan jälkeen, ”tää on paras juhannusaatto ikinä!” :-))
Kiitos Anneli, sää oot meille se ihana juhannusneito 2011!!
Tapsukka :-))


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti