sunnuntai 18. syyskuuta 2011

17.9.2011 - ANNELI - Revontuli, Hankasalmi



Paluu tuttuun menoon…
Paluu tuttuun menoon eli parin viikon tauon jälkeen suosikki tyttöni Annelin keikalle. Tällä kertaa suuntasin tuttuun keikka paikkaan synnyinpitäjääni Hankasalmelle ja Revontuleen, jee!

Revontuli on vuosien mittaan keikkapaikkana käynyt hyvinkin tutuksi. Itseasiassa eka kerran olen käynyt ko. paikassa joskus jo vuonna yks tai kaks kun paikan nimi oli vielä Hankamotelli.

Senaikainen motelli oli kooltaan huomattavasti nykyistä pienempi eli käytännössä kokolailla sama kuin nykynen kahdeksankulmainen ravintolasali. Myöhemmin paikkaa on kaksikin kertaa laajennettu tähän nykyiseen kokonsa. Kävimme silloin motellilla noin muuten vaan kattelemassa paikan menoa teemalla... mennäänkö moteskalle! ;-)) 

Merkintöjeni mukaan eilis iltainen Revontulen keikka oli minulle järjestyksessä seitsemästoista, ja Annelin osaltakin jo yhdeksäs. :-)) Muutoinkin Tapsukalla noita A.Mattila keikkoja piisannut varsin hyvin vuodesta toiseen, sanoisko että ainakin näin omaksi tarpeiksi. Itseasiassa tänä vuonnakin näkyy tulevan jo kuudes vuosi peräjälkeen kun pelkästään Annelin osalta keikkoja tulee reilut neljäkymmentä vuotta kohden! :-))


tapsukka.kuvat.fi

Anneli kivana lettipäänä…
Anneli suorastaan kirmaisi lavalle kauniisti hymyillen pitkä letti hauskasti keikkuen, tutun ”ne na na na” sävelten jo kaikuessa… siitä se ilta lähtee, jee jee...! :-))
Siitähän on hyvä jatkaa… ja tällä kertaa kuinkas muuten kun uuden tulevan levyn kappaleella ”aivan liian kauan”. Lisäksi kuulimme eka setillä muun muassa kappaleet ”suojaan”, ”tanssin päivät, tanssin yöt”, mainion ”ihoissa on virtaa”, ”oon juurillain” sekä ”rakkauden muistomerkki”.
Toki tutut humpatkin saimme kuultavaksi kuten ”kaksi kolpakkoa”. Vaikka taisi siinä jossakin vaiheessa jopa kahdeksaakin kolpakkoa Anneli meille tarjoilla. Toisena humppana kuultiin tämä Annelin "oma" kappale ”auto tyttö”... oma kappale hyvinkin jos meiltä sitä kysäistään! ;-)) Setti päätettiin vauhdikkaisiin twist kappaleisiin ”hullu yö” ja ”les’t twist again”…

”Ihan tulee kesä mieleen”…
Toinen setti aloitettiin tangon tahdittamana ”tuhon tiellä kuljen”. Tangojen jälkeen kuulimme Annelilta hänen viimeisimmän sinkkunsa ”sinä huomasit ne linnut”. Välillä kuultiin myös sitä Annelin vanhempaa tuotantoa kuten ”mikä sun nimi on”… poika salaperäinen...
Valssit myös kuulimme ”minä rakastan sua”… Kuinkas muuten yleisön joukosta siihen vastattiin heti oitis, useamman suun voimalla, ”niin minäkin sua”! ;-)) Toisena valssina kesäinen ”rantakoivun alla”, johon Anneli ennen kappalettaan totesi ”ihan tulee kesä tässä mieleen”… pikkaisen rupes Anneli tuota sanomaansa empimään kun yleisön joukosta hyväksyvästi nyökyteltiin… pieni tauko, ”ei nyt sentään” Anneli kohta perään pienen hymyn kera! ;-))
Anneli, ”seuraavana kappale vain miehille, ja vain miehille… vapaasti suomennettuna se menee jotenkin tähän tapaan, ei itketä miesten tähden”… ja tämähän oli tietenkin se tuttu Vaya Con Dios hitti ”don’t cry for louie”. Kappale joka on mielestäni ollut jo vuosien mittaan Annelin yksi pravuri numeroista. :-))



Makeeta duettoakin kuultiin…
Meidän kaikkien iloksi Anneli oli saanut mukaansa viehkeän pikku siskonsa Anittan. Ja mikäs siinä sehän meille hyvin kävi, kun laulamaankin Anitta pääsi, vai pitäiskö sanoa että joutui… heh heh! ;-)) No yhtä kaikki sisarukset esittivät toisen setin päätteeksi duettona ”saappaat” kappaleen. Ja sehän heiltä hienosti onnistuu, jess..! :-))
Encorena kuulimme niin ikään Annelin seuraavalle levylle tulevan kappaleen ”luotu lähtemään” ja illan vihon viimeisenä vaativa laulettava ”time files”… mutta Anneliltahan tämä hyvin onnistuu, aivan upee voimakas tulkinta tästä hienosta cover kappaleesta! :-))
Niin ja vielä vähän. Jos oikein tarkkaan katselette tapsukka.kuvat.fi sivustolta (kuva: 37.19) tai tuolta ylhäältä Revontulen kakkos kuvaa näette Annelilla sormuksen… ee’heeii… ei mikään kihlasormus sentään! ;-)) Vaan muutoin kylläkin erikoinen ”taittuva sormus”, jos sitä näin miehenä yrittäisi jotenkin analysoida noita naisten juttuja… että sillee tänään!
Kaunis kiitos ihanalle Annelille ja Anittalle hienosta illasta … "sitten Annelille tiedoksi että ei enää noita pyyhkeitä, ei vaan enää millään mahdu..." no ei vai, kunhan höpisen! ;-DDD
Palaamisiin Soile ja te kaikki muut kivat keikkaystävät! :-))
Tapsukka :-))

...................................................................................................................

Edit/ Levyarviot Annelin sinkuista, HYVIÄ OVAT! :-))))
Discopress Oy – levysrviot/ iskelmä:

- Sinä huomasit ne linnut - 4/2011
- Hyvin tehty kappale, sävellys ja sovitus toimivat mainiosti. Sopii myös solistille erittäin hyvin. Rami
- Mattilan sisarusparven kolmas tytär on piipahtanut levytysstudiossa ja laulanut vallan mainion kappaleen. Tässä kappaleessa on jotain viehättävää. Lasse.
- Et saa musta emäntää - 10/2010
- Kas Simppakin jälleen tekaissut kipaleen... Ei hullumpi laisinkaan. Toimii. Juke
- Sanoitusidea lienee sieltä "Perutaan häät ja karataan"-osastolta. Melodia ja sovitus ok, ei nyt loistava, mutta ihan kiva. Rami
- Hei pianomies - 3/2010
- Vähän kunnianhimoisempaa tyyliä, kuin aikaisemmat tältä artistilta. Tämä vaatii myös
onnistumista solistilta ja kyllähän se toteutuu tässä näytteessä. Hyvä melodia ja hyvä sovitus. Rami
- Anneli M. on vaihtanut näköjään levy-yhtiötä. Oikein pirteä uusia tuulia tuova kappale. Hienoa työtä kappaleen tekijöiltä Lasse.
- Ne na na na - 8/2008
- Oikein mainio ja alkuperäistä kunnioittava versiointi, jota kelpaa myös tanssahdella. Annelin ääniala sopii mainiosti kappaleen tulkintaan. Akustiset soivat vallan mainiosti. Pertsa
- Alkuperäistä Vaya Con Diosia tämä ei voita, mutta varsin toimiva kotimainen tulkinta tästä isosta hitistä. Juke
- Tämähän oli melkomoinen hitti aikoinaan ja hyvin kulkee tämäkin versio. Hillitty sovitus lähellä alkuperäistä ja kappale sopii solistille. Rami
- Tämä on hyvin tehty käännös. Tässä on sitä kaikkea, mitä kestosuosikilta vaaditaan. Tämä on hyvä ja hitti ainesta. En meinannut kuvasta tuntea sinua Anneli. Olet muuttunut aika paljon sitten backstagejutustelujen jälkeen. Harold

Edelleen Tapsukka :-))

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti