maanantai 5. syyskuuta 2011

3.9.2011 - ANNELI - Kiannon Kuohut, Suomussalmi

Käsivarren kautta keikalle…
Muutaman Kilpisjärven patikka päivän jälkeen kotimatkallamme pistäydyimme Suomussalmelle ”Kiannon Kuohuihin” ja kuinkas muuten Annelin keikalle. Mutta siitä patikka reissusta tuonnempana muutama rivi lisää…


Puolukanpoimintaa ja tanssit päälle…
Ennen Kiannon Kuohun keikkaa oli Annelilla ollut päiväkeikka Suomussalmen torilla. Päiväkeikka liittyi osana Suomussalmella samaan aikaan järjestettyihin marjastuksen MM-kisoihin ja suksitaan suolla- vesihiihtokisoihin.

Me emme kyseiseen päivä tapahtumaan toki ennättäneet kun tuota keikkamatkaa Kilpisjärveltä kertyi lähes 800 kilometriä ja ajassakin jotain yksitoista tuntia. Mutta illan keikkaan toki ennätimme totta kai...

* Matin kuvat päiväkeikasta: Matin kuvat

* Luonnosta sinulle - lehti: http://www.arktisetaromit.fi/sitenews/view/-/nid/100/ngid/1
Hotelli- kylpylä Kiannon Kuohut sijaitsee aivan Suomussalmen keskustassa kauniilla paikalla. Kiannon Kuohut on kokolailla asiallinen paikka, toki hotelli huoneemme hintataso edellyttäisi tasokkaampaa huonetta. Ainakin meidän huoneessa oli aikalailla puutteita. Huone oli aivan liian kuuma ja tunkkainen, pistorasioita puuttui jne... 
Taattua varmaa Annelia…
Tyylikkäästi tummiin pukeutunut Anneli aloitteli osuutensa joskus yhdentoista kieppeillä. Aloituksena kuulimme ”suojaan” ja ”ihoissa on virtaa” kappaleet, siihen perään tuli foksit. Valsseilla jatkettiin, ”minä rakastan sua” ja toisena valssina ”rantakoivun alla”. Jonka jälkeen Anneli tuumaili kuin hivenen haikeana ”kesästä jäi jälleen mieleen, liian nopeasti meni”! No, tuohon toteamukseen on todella helppo yhtyä, kun tuntuu että kesä menee vuosi vuodelta aina vaan nopeammin…


tapsukka.kuvat.fi

”Usko puolet mitä näät”… tää kappale taitaapi olla meidän Jarmo rumpalimme suosikki kappale. Vai mitäs tuumaatte näistä laulun sanoista… ”selän takaa löydät totuuden…”, ja kuin tuon varmistuksesi samaan aikaan Anneli vilkaisi taakseen veikeä hymy kasvoillaan! ;-))
Toisen setin alkajaisiksi kuulimme Annelin omalta levyltä ”yksin sateessa” ja sen parina pitkästä aikaa, ja samalla toiveena tulleen ”toivoisin niin” kappaleen. Kuulimme tietysti jo tuolla edellisellä keikantarinallakin huomiota saaneen koskettavan ”luotu lähtemään” kappaleen! Ja yksi illan hienoimmista tuokioista oli jälleen kerran, kun Anneli tulkitsi kappaleen ”nouseman aurinkin talo”… ”pieni hento tyttö” mutta ääntä ja vieläpä sitä tulkintaa kyllä piisaa, hyvää Annelii..! :-))
TAK TAK! :-))
Tunturisopuli vaellusta ja meidän patikointia….
Ja tässä vielä muutama rivi tuolta Kilpisjärven maisemista… Vietin tosiaankin muutaman hienon päivän Kilpisjärvellä Saanan ja Mallan maisemissa patikkareissuilla tyttäreni Sannan kanssa. Tällä kertaa reissumme osui sopivasti tunturisopulien vaelluksen aikaan, ja noita vikkeliä tunturisopuleita siellä näkyikin aikalailla. Kovin olivat ihmisarkoja joten kunnollista kuvaa ei niistä oikein saanut mukana olleella seitsemänkymmentä millisellä!





Vauhdikas patikkakaverini... siinä ihmetellään sota-ajan jälkiä, katellaan maisemia, jopa lentoonkin ollaan lähdössä, jne :-))

Hienot patikkakelit...

Patikkakelit olivat meillä todella hienot, ja voi niitä jalkaparkoja kun viisitoistakin kilometriä oli päivämatkaa takana… mutta jälleen vaan oli kauheen kivaa! :-)) Ja kun oikein noita matkoja järjestelee niin siihen perään sai tuon keikankin järjestymään, jee… :-))






Maisemaa tunturista ja mökkimme terassilta...
Keikka- ja patikkaterveisin: Tapsukka :-))

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti