sunnuntai 23. lokakuuta 2011

22.10.2011 - ANNELI - Käenkosken lava, Parkano



tapsukka.kuvat.fi

Jälleen Käenkoskella…
Se on jälleen lauantai ja keikka kutsuu... tällä kertaa suuntasimme Kisun kanssa illan keikkamme kohti tuttua ja viihtyisää Parkanon Käenkosken lavaa…
Anneli oli saanut Käenkoskelle esiintyjäparikseen niin ikään tutun Mikko Mäkeläinen & Myrskylyhty- orkesterin… orkesterin jossa kitarointia hoitaa maestro ja vanha tuttumme Timo Luostari... ”nyt saamme naiskauneutta lavalle”! Näin hienosti Myrskylyhty orkesteri toivotti kauniin Annelin lavalle… juuri näin! :-)) Tätähän me juuri odotimme... saadaan Anneli ja vip lauteille, ja keikkamme voi alkaa… :-)) 


Vauhdikasta keikkaa Annelin malliin…
Anneli on ottanut ohjelmistoonsa hienossa tahdissa uusia kappaleita. Itse asiassa kaikki Annelin uuden tulevan levyn kappaleet on kuultu myös keikoilla, joista eilen viimeisimpänä kappale ”ilman sua jaksaisi en”… kappale on sellaista vähän hitaampaa Annelia!
Vauhdikasta keikkaa Annelin tapaan… näin tosiaankin! Kuvaavaa eilisessä keikasta on että Annelilta emme kuulleet näitä "normaali" ohjelmistossa olevia valsseja emmekä tangoja. Toki nämä kunnon nojailu rumbat saimme kuultavaksi.

Eka setillä kuulimme uuden levyn kappaleista Nieminen, Vainio, Asikainen käsialaa olevan - ”seitsemäs taivas” sekä kappaleen ”luihin ja ytimiin”. Muista setin kappaleista voisi mainita vauhdikkaat ”kaikki hyvin äiti”, "Ihoissa on virtaa” sekä tutun ”suojaan”…

”Ilman sua jaksaisi en”…
Mikko Mäkeläisen yhtyeineen hoitaessa välillä kolme varttisen pääsimme taasen suosikkimme Annelin pariin... Toisen setin alkajaisiksi kuultiin tuttu Vaya Con Dios kappale ”don’t cry for louie” ja se sai parikseen uuden kappaleen "planetat kotaa". Näiden perään kuulimme jo tuolla aiemmin mainitsemani uuden kappaleen "ilman sua jaksaisi en", ja samalla kappaleesta vasta toisen esityskerta...  
Pitkästä aikaa saatiin kuultavaksi myös rytmikäs ”mennen tullen” ja siihen perään ”saappaat”. Mutta tällä kertaa ei mikään tavallinen ”saappaat”, vaan… ”tavallisesti aloitamme tämän saappaat kitaralla, mutta nyt basistimme absoluuttisen sävelkorvan omaava Pekka aloittaa, se sävelkorva on basistin lahja... oikeesti”. Jotenkin tähän tapaan Anneli esitteli seuraavana tulevaa ”saappaat” kappalettaan! Ja mikä ettei tämäkin versio oli hieno kun Pekka pisti bassolla menemään! :-))


Jälleen uutta hienoa tulkintaa…
Näitä Annelin kappaleiden hienoja tulkintoja on tullut kuunnelluksi, sekä myös kehutuksi täällä blogilla aika usein… ja mielestäi aivan oikeutetuksi. Anneli kun löytää niihin aina jotain uutta hienoa tulkintaa. Hyvä esimerkki hienosta kappale tulkinnoista on vaikkapa vaativa ”nousevan auringon talo”… ja mitä teki Anneli... jälleen eilenkin jotain pientä ja uutta hienoa tulkintaa jossa ei ääntäkään säästelty. Hyvä Anneli, sua on ilo kuunnella! :-))


”Kuka osaa soittaa ilmakitaraa”…
Kovin helpolla ei Annelia taaskaan päästetty Käenkosken tapaan… ei siinä auttanut kun tulla Encolelle parikin kertaa! Kuin ensimmäisen encore kappaleen esittelyksi Anneli kyseli ”kuka osaa soittaa ilmakitaraa”… pieni hiljaisuus, ja kohta rumpalimme Jarmo pomppasi vauhdilla pystyyn, ”minä osaan”… no tuotakaan ei epäillä, kun kerta Annelin mukaan hän on aivan mahtava vatsatanssijakin… ”näkisittepä”, Anneli jatkoi. ;-))))

Eli vuorossa oli niin ikään uusi kappale ”ilma kitara”. Kappaleen sanoissa on aika lailla totuuden siementä… ”eihän tätä show’ta väliin vois jättääkään”… näin juuri! :-))
Viimeisimpänä encore kappaleena kuulimme suomenkielisen version vanhasta Deep Purple kappaleesta ”solider of fortune”… kappale joka on tullut useille tutuksi lähinnä Topi Sorsakosken laulamana ”luotu lähtemään”... ja tällä kertaa tietysti suosikkimme Annelin nättinä tulkintana, jee..! :-))        
Näin tänään... kiva keikka jälleen Annelimme seurassa, kiitoksii Anneli! :-))
Kiitokset myös taitavalle V.I.P- orkesterille sekä kaikille hyville keikkaystäville… tapaamme jälleen!

Timppa ja Mikko :-))
Mikko Mäkeläinen & Myrskylyhty: tapsukka.kuvat.fi



Tapsukka :-))

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti