sunnuntai 10. huhtikuuta 2011

8.4.2011 - ANNELI - Kalliojärvi, Isokyrö

…”Tosi miehet soittaa vaikka yhdellä kielellä… no huh huh”, - Anneli vielä jatkoi sekä samalla nauraen ja tuulettaen käsillä kasvojaan, ”tässähän oikein punastuu… monasti tulee sanottua sellaista mitä ei ole tullut mietittyä aivan loppuun asti”...  Anneli edelleen, ”ja seuraavana kuulemme kappaleen rauhaton sielu”,  makeet naurut siihen päälle… ”huh, no ei se ainakaan minusta kerro vaikka tuollaisia puhelen”, ja nauru senkuin jatkui… ;-))))


Kaikki kuvat täältä:  tapsukka.kuvat.fi

Se oli edessä jälleen Pohjanmaan reissu entisin kuvioin…
Virroille ja sieltä jälleen kerran kimppakyydillä keikalle… Illan keikkapaikka Kalliojärvi Isossakyrössä on paikkana aivan ok. Illan toisena esiintyjänä oli Teuvo Oinas orkestereineen. Moneskohan kerta lienee kun Teuvo Oinas on Annelin esiintyjä parina. Minun kohdallakin se on sattunut jo useamman kerran? Sitten viime näkemän on Kalliojärvellä tehty remppaa, lähinnä ravintolan puolella ja edelleen paikalla oli sen jäljeltä uuden maalin tuoksua. Siitä ei toki haittaa ollut… Siisti paikka, ja illan mittaan paikalle kertyi myös aika mukavasti tanssikansaa ja me fanitkin erittäin hyvin edustettuna, kuten Annelin keikoilla on tapana, jee.. :-)  
Tuossa ennen keikkaa jo tapasimme Annelin ja siinä tuli puheeksi muun muassa se edellis iltana ollut Tartu Mikkiin ohjelma, ja kun siitä Annelia kehuimme... Niin ja toki siinä puheltiin ne Annelin hienot kala saaliit, ja aivan oikeesti todistus kappaleetkin niistä kuulema myös löytyy, kun niitä varta vasten kysäisin. ;-)) Ei siis mikään "oikea" kalajuttu! ;-))… on se aikamoinen kalastaja - tää Anneli, mainio hymytyttömme! :-D



Annelilla sitä juttua piisas…
Tällä kertaa Anneli aloitti ”ne na na na” kappaleella ja perään sieltä tulevalta levyltään kappaleen ”aivan liian kauan”. Kohta jo tarjoiltiin humppaa, ”kaksi kolpakkoa”… vaikka kuinka esitin että, ”eikös se ole ainakin sen viisi kun kerran Pohjanmaalla ollaan”, ei se mennyt Annelille lävitse, vaan ainoastaan ne kaksi, Anneli oli tiukkana! ;-) Hitaalla valssilla jatkettiin, kuten toisena valssina tulleella edesmenneen Kari Tapion kauniilla kappaleella ”viimeinen valssi”! Valssi ei toki ollut se viimeinen nimestään huolimatta. Kuulimme jatkoksi vähän vauhdikkaampaa ”hullu yö” ja ”oli kuu” kappaleiden muodossa.  
Sirkan ja Auliksen juhlapäivä…
Kivat keikkaystävämme Sirkka ja Aulis ovat olleet naimisissa jo hienot 45-vuotta, ja heille Anneli omisti seuraavana tulleen ”Suojaan” kappaleensa. Onnittelut heille Tapsukalta myös näin täältä blogini kautta! :-)) 

Tosi miehet kitaran varressa…
Suojaan kappaleen jälkeen kitaristimme Arto vaihtoi kitaraansa, ja siitäkös kehkeytyi vallan mainio leikillinen sanailu… Anneli aluksi tuumaili jotenkin tähän tapaan, ”taitaa olla nyt kitaran vaihto meneillään”, kun siinä pikkaisen joutui odottelee sitä vaihto puuhaa. Pekka jatkoi, ”kieli poikki”! Mutta Anneli pisti vielä paremmaksi. ”Tosi miehet soittaa vaikka yhdellä kielellä… no huh huh”, - Anneli vielä jatkoi sekä samalla nauraen ja tuulettaen käsillä kasvojaan, ”tässähän oikein punastuu… monasti tulee sanottua sellaista mitä ei ole tullut mietittyä aivan loppuun asti”...  Anneli edelleen, ”ja seuraavana kuulemme kappaleen rauhaton sielu”, ja makeet naurut siihen päälle… ”huh, no ei se ainakaan minusta kerro vaikka tuollaisia puhelen”, ja nauru sekuin jatkui kun Anneli aloitteli sitä äsken esittelemäänsä kappaletta… ;-)) On se Annelimme aivan mainio tyttö, kyllä meidän kelpaa! :-))




Toinen setti, kesti ja kesti…
Toinen setti aloiteltiin pikkaisen rauhallisemmin, eli rumban tahdissa… Uudenlainen versio kuultiin seuraavana rumban jälkeen kappaleesta ”King of the road”… eli suomeksi ”tien kuningas”. Siinä kuultiin välillä sitä ulkomaan keltäkin... Takanamme kuului muutaman kerran, ”laula postimies”. ”Äiti sanoi että posti ei tänään kulje, ja siihen on uskominen”, Anneli virkkoi siihen toiveeseen. Mutta sen sijaan kuulimme pitkästä aikaa ”kylmä yö” kappaleen. Oliskohan ollut eka kerta kun Jarmo on kyseistä kappaletta soitellut… -saattaapa olla hyvinkin! Toisen setin päätti 60-luvun mainio ”saappaat ampuu lujaa”! :-)
Tai oikeestaan eihän se vielä siihen loppunut. Anneli taputettiin kahdesti vielä lauteille, ei siinä mikään auttanut, ja meillehän se sopii vallan mainiosti! Kuulimme muun muassa kappaleet ”rakkauden muistomerkki” ja mukana olleelle Tarja äidille kivasti suunnattu ”kaikki hyvin äiti”. ”Siinä tuli vastaus äidille, ei tartte sitä joka päivä puhelimella kysellä, että mitenkäs sinä oiken pärjäät”, näin Anneli tuumaili virne huulillaan ”kaikki hyvin äiti” kappaleen jälkeen! ;-)) Jos on Annelilla kaikki hyvin niin ei meilläkään hullummin ole mennyt… -yksi kiva keikka jälleen takana! :-))
Kiitoksia, Jyväshovilla tavataan! :-))

Tapsukka :-))

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti