lauantai 26. marraskuuta 2011

25.11.2011 - ANNELI - Mulligan's, Kouvola

Uutta paikkaa kehiin…
Jälleen koitti perjantai ja kulunut työviikko on takana, eli keikka taasen kutsuu. Vaihteeksi tuli korkattua aivan uusi paikka kun Anneli oli keikkailemassa Kouvolan suositussa Mulligan's ravintolassa. Paikka oli ainakin tällä kertaa aivan tupaten täynnä, ja sen myötä porukat joutui jonottamaan sisälle pääsyä. Porukka oli pääosin nuorempia aikuisia, jotain kaksikymppisestä tuonne nelikymppiseen… siis huom! nuorempaa ainakin mun mielestä!! ;-))

Jos vähän tätä paikkaa muutoin kiteyttäisi niin se on ehdottoman hieno menomesta! :-))))


Aloitus kamalan myöhään…
Näin ”herrasmiehenä” annoin tottakai oman tuolini eräälle paikalliselle tyylikkäälle naiselle, ja rupattelun puolelle se tietysti meni, juupa juu! ;-)) Siinä ennen Annelin lavalle tuloa keskustelimme muun muassa nykyistä tapaa useilla paikoilla, jolloin niin sanottu tähtisolisti aloittaa keikkansa vasta joskus puolen yön jälkeen. Tällä kertaa Anneli asteli lauteille vartin yli keskiyön, eli kamalan myöhään! Voi niitä aikoja jolloin valomerkki tuli jo puoli yhdeltä, tai viimeistään puoli kahdelta! :-))

Näin on päässy käymään…
En olis tuota heti uskonut… mutta näin vain pääsi tällä kertaa käymään. Ei yhtään tuttua paikalla! Vaikka tuota suomen maata on tullut aika lailla kierreltyä, kun jo pelkästään noita A.Mattilan keikkoja on takana reilut neljä – ja puolisataa! Edellisestä vastaavasta ”erakko” keikasta on jo jokunen vuosi aikaa, ei edes muista…

Perinteiset toiseen kertaan…

Hyvin Anneli tietää mistä Mulligan’s yleisö pitää… ei tullut tangoja, valsseja humpasta nyt puhumattakaan. Tänä iltana keskityttiin vauhti musaan, ja sehän vain hyvin sopi paikalla olleelle tanssikansalle. Toki jokunen hitaampi kappalekin joukkoon mahtui. Kuten pitkästä aikaa keikoilla kuulemani kaikinpuolin hieno kappale ”hei pianomies”.

Annelin aloitus kappaleena oli tällä kertaa ”planeetat kohtaa” ja parikseen se sai vanhan tutun ”ne na na na” –kappaleen. Ennätin jo siitä huolestua, että näinkö meidän oma stemma kuoro jää vaan Tapsukan varaan… mutta ei hätää, kun eturivin nuoret miehet hoiti stemmet mallikkaasti! :-)) Eka setillä kuulimme vielä ne ”pakolliset”, ”suojaan” ja ”tanssin päivät, tanssin yöt”… lisäksi vois mainita Tapsukan mielestä sen tulevan levyn ehkäpä se paras kappale ”ilmakitara”… - ainakin näin muutaman kuuntelukerran jälkeen sanottuna! :-))

Toisele setille…

Vauhdikas toinen setti oli jo hyvin pääsyt alkuun… ”liian pitkä matka kotiin, - ei ole pitkä… taitaa olla jotain kolmesataaviisikymmentä kilometroä”! Pohdiskeli Anneli ”liian pitkä matka kotiin” kappaletta esitellessään… kesken kappaleen soinnin kuin sen vakuudeksi, meidän rytmin luoja lauleli, ”jeahh.. baby”! ;-))



Vauhdikkaiden kappaleiden väliin kuulimme jälleen Annelin hienoa tulkintaa hitaampaan tempoon, - kaunis kappale ”luotu lähtemään” sekä parinaan tullut ”nousevan auringon talo”! Kuulimme eilen oivan valikoiman Annelin ohjelmistossa olleita 50 - 60 – luvun twist ja - rokki kappaleita, kuten muun muassa vauhdikkaan ja mielestäni sen parhaan version kappaleesta ”saappaat” sekä kappaleen ”blue sude soes”… :-))
Rytmikkäiden taputusten saattelemana Anneli kutsuttiin takaisin lavalle… ”Anneli Mattilaa… Karvian tyttö”, näin basistimme Pekka toivotti Annelin encore kappaleille. No tulihan siihen heti "kuitti"... niin, "Pekkahan on Lahdesta" ;-)) Kappaleina kuulimme Annelilta ”kaikki hyvin äiti” sekä vihon viimeisenä oikein kunnon nojailu kappaleen ”time files”, wauu… siihen oli hieno päättää illan keikka! :-))

Tapsukka kiittää! :-))

ps. Kotimatkalla poikkesin Hartolan Jari Pekkaan... ja on muuten todella kallis paikka. Ei pärjää edes ABC -ketju "hintakilpailussa", kenellä on se arvokkain tuote! Esimerkkinä vois mainita vaikkapa karjalanpiirakka ja jotain pientä siinä päällä 2,50 euroo. Sämpylät tahto jo lähennellä osin vitosta... :-((   


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti