sunnuntai 6. helmikuuta 2011

5.2.2011 - ANNELI - Latosaari, Lapua

Lapualle Latosaareen…
…” Luonteen sain, huolettoman unelmissaan taivaltajan aurinko oot, mikään ei voi mua masentaa. Siks tuhlaan tunteenikin tässä ja nyt turhaa kun on vetistelyt, onneensa jos tartu ei silloin kun sen saan. Tanssin päivät, tanssin yöt, huolet pois murheet pois... tanssin päivät, tanssin yöt niin kuin juhlat mulla ois”… :-))

Kaikki kuvat: tapsukka.kuvat.fi

Pitkästä aikaa olin yksin matkassa, vähän oli liuksta ja alijäähtynyttä vettäkin sateli paikka paikoin… mutta kunnialla siitäkin vaan selvittiin, mennen tullen, ja tullen mennen! ;-))
Viimeksi olin Annelin keikalla Lapualla Latosaaressa joskus tammikuulla nelisen vuotta sitten. Joten aikaa on tosiaankin vierähtänyt aika lailla. Toisena solistina oli mukana tällä kertaa ”vanha tuttu” Tomi Markkola yhtyeineen. Tomista voisi sanoa että ei ole "hullumpi" laulaja, ja se soitanta puolikin taittuu. Hyvä Tomi olet yksi suomen parhaista!!  Tanssikansaa oli Latosaaressa todella reilusti, ja hyvä niin. :-))
Näin sitä Tapsukkaa vietiin…
Tyylikäs Annelimme aloitteli varttia vaille yhdentoista tuttuakin tutummalla ”tanssin päivät, tanssin yöt” kappaleella... Kappale joka on minulle, ehken se tärkein ja samalla muistorikkain Annelin omista kappaleista. Oikeastaan tuosta yllä mainitusta kappaleesta ja taannoisesta tv-pätkästä sai tämä kaikki alkunsa... eli nämä erittäin kivat Annelin keikoilla reissaamiset, kaikenlaisine kivoine oheis puuhailuineen, ja kaikkne kivoine fanineen päivineen. :-)
Elettiin kesää 2005 ja näin Annelin kesäillanvalssi – ohjelmassa, jossa Annelin oli aloitus kappaleena oli "tanssin päivät, tanssin yöt". Nauhoitin ohjelman, kuten kaikki aiemmatkin kesäillanvalssit. Mutta sitä kyseistä ohjelmaa en koskaan pyyhkinyt nauhalta, kuten ne kaikki muut vastaavat ohjelmat, vaan se on edelleen nauha – ja dvd kokoelmissani!! Siinä samalla tuli mietiskeltyä, että kunhan tämä näppärän oloinen nätti ”typy” on joskus tuossa lähellä keikkailemassa, täytyy häntä käydä ilman muuta kattomassa.

Ei ollut siihen kahta sanaa, vaan Anneli "kolahti" heti jo siinä tv -pätkässä... puhumattakaan kun... hän oli jo kohtapuolin tuolla Peurungassa keikkailemassa... ja se oli menoo viimeistään sen jälkeen. Sillä tiellä sitä edelleen ollaan!! :-D Eli kuten tuolla ylhäällä on kerrottu… ”Luonteen sain, huolettoman unelmissaan taivaltajan jne…” Näin kävi sitten Tapsukalle. Tapsukka lempinimenä on tietenkin myös Annelin itsensä minulle antama, kyllä kelpaa, jess.. :-)) Eikä tässä vielä kaikki tuosta yllä mainitusta "tanssin päivät, tanssin yöt" kappaleesta... arvatkaapa muuten millä kappaleella Anneli aloitteli keikkansa sillon siellä Peurungassa? ...aivan oikein!! :-D


Edellä mainittua aloitus kappaletta seurasi kiva ja niin ikään reipas ”ihoissa on virtaa”, ja heti perään kuulimme valssit kuten sen vanhan ikivihreän ”rantakoivun alla”. Kuulimme vielä eka setillä muun muassa ”mustat silmät” ja tulevan uuden levyn kappaleen ”aivan liian kauan”. Ja niin ikään tulevalta levyltä ”se on jossain” sekä setin päätteeksi ”hienon iki vihreän”, kuten Anneli esitteli kappaleen ”became mucho”!
Vielä siinä setin jälkeen ojensin Annelille pari hänen omaa sinkkuaan, omistus kirjoitukset tietysti niihin halusin, tottakai. Ja sehän toki järjestyi ja sain sinkut takaisin keikan päätteeksi, niiden nimmareiden kera. Kovasti Anneli kyseli, että ” mistä minä niitä oiken saan, kun hänellä ei ole niitä itselläkään”? ”En kerro”… veikee ilme Annelilla… ”no kerron sitten myöhemmin”, saimpas vähän mainiota suosikiamme Annelia kiusoitella! ;-))

Aina vaan kuulostaa yhtä hienolta…
Toinen setti oli jo hyvässä vauhdissa… ”usko puolet mitä näät, älä mitään mitä kuulet…”, Anneli jo lauleli täyttä päätä, aika osuva kappale noin vaikkapa noita naapureita varten! ;-) Sitten saatiin lavalle jälleen lisää vauhtia, ”paras rokkin on keksitty 60-luvulla”, Anneli tuumaili esittäessään seuraavana kuullut vauhdikkaat rokit.  ”The house of therisig sun”, The Animals –yhtyeen aikoinaan 60-luvulla tunnetuksi tekemä kappale. Siitä kuulimme suomen kielinen version ”nousevan auringon talo”, ja kuulimme jälleen Annelin aivan upeen tulkinnan. Aina vaan se kuulostaa yhtä hienolta, wauu..! :-)) ”Otetaan olet täysi kuu”, tuskin oli Anneli sen loppuun asti sanonut kun naisen mieli jo ehti muuttua ;-)) …”ne na na na”, ja se pistettin kuitenkin tulemaan, ja me päästiin niitä stemmoja jälleen laulelee!  Ja tulihan sieltä se Reiskan, ”olet täysi kuukin”… ja aika tiukalla tempolla tulikin!
* The Animals Wikibedissa:  http://fi.wikipedia.org/wiki/The_Animals

* Tomi Markkola, keikkakuvat:  tapsukka.kuvat.fi
Seuraavaksi kuulimme, ”liian pitkä matka kotiin” kappaleen. Anneli tuumailikin että, ”vaikka sen vuoksi kun ei mee kuin puolisen tuntia kun kotia ajelee”! ;-)) Encorena kuulimme ”et saa musta emäntää” ja aivan lopuksi ”great bals of fire”! :-))
Oli kivaa…
Jee… kiva keikka jälleen, kiitos ja kumarrus Annelille kivasta keikasta ja niistä levyille saaduista omistus kirjoituksista! :-) Viikon päästä Tampere ja Hämeensilta. Siinä lähtiessä vielä vähän kerkesin Annelia kiusoittelee, kun on viikon päästä kerta se Tampereen keikka. ”Muista sitten viikon päästä tulla oikeeseen keikkapaikkaan”!! ;-))
Tapsukka :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti