perjantai 22. heinäkuuta 2011

22.7.2011 - ANNELI - Katuman lava, Hämeenlinna

Uutta lavaa pukkaa...
Näin vaikkapa tään kuluvan lomanviikon kunniaksi samalle viikolle osui jo kolmannenkin sisaren keikka. Maanantaina Anne Keuruulla, keskiviikkona Anitta Kangasniemellä ja nyt perjantaina suosikki Anneli Katuman lavalla Hämeenlinnassa. Eipä ollenkaan hullumpaa! :-)) 

Keikka matka taittui jo tutuksi käyneellä kokoontumisajolla Orituvalle ja sieltä edelleen kohti illan keikkapaikkaa Katuman lavaa. Katuman lava oli meille uusi tuttavuus, kuten myäs Annelille. Muutaman pikku mutka takana tahtoi vain lava olla, kuten ovat niin monet muutkin kesälavat pitkin suomen niemeä. …viimeistään silloin kun näimme tienvarteen pystytetyn Annelin keikkajulisteen, tiesimme että kohta ollaan perillä!

Kiva Katuma…
Katuman lava on vanha tanssipaikkana, ja nyt uudelleen otettu käyttöön sitten kolmen vuoden tauon jälkeen. Ainakin nyt tämän heinäkuun ajaksi. Lava on peräisin ehkä tuolta jostakin 50–60-luvulta. Kivaa huomiota herätti muun muassa kenties alunpitäinen pärekatto joka pilkotti lavan sisäpuolelta katsotuna ruoteiden välistä, toimien samalla lavan sisäkattona… kodikasta, hyvä ehdottomasti, kyllä käypi kivasti kesälavalle! 

Pari mielestäni Katuman lavan hyvään viihtyisyyteen vaikuttavaa seikkaa vois olla vaikkapa lavarakennuksen pieni mittakaavaisuus… rakennus on tehty ihmisen mittakaavalla, sekä toisena L-mallin rakennus rajattuine pihapiireineen… sorry vaan jos tää meni vähän vaikeeks mutta… rakennus suunnitelija on aina rakennus suunnittelija... yrittää kestää :-)) Vesikatteena aiemmin toiminut pärekatto on jossakin vaiheessa pinnoitettu kestävämmällä pelti materiaalilla.

Katuman lava oli vallan mukava paikka. Toivottavasti joskus siellä vielä tapaamme keikkojen merkeissä.Tanssijat antoivat myös varauksettoman kiitoksen Katuman tanssi parketista, "se on hyvä"! :-)) 

tapsukka.kuvat.fi

Anneli valkoisissa…  
Tapasimme Annelin jo ennen keikka kahvilan puolella, jossa yhdessä vilkaisimme mukanani hänelle tuomia keikka kuvia. Edellis kerralla en noita kaikkia kuvia saanut annetuksi kun muste peijakas ehti loppua kesken kuvien tulostuksen. Joskus olen Annelille tuumannut että ”kyllä minä nyt yhden tytön kuvissa pitelen… niin ja niissä nimmarin kirjoitus kynissä tietty”.. heh heh, terveisii vaan tälle mainiolle suosikilleni! ;-))

Kauniiseen valkeaan pitsien koristeltuun mekkoon sonnustautunut Annelimme suorastaan hohti valoa, saapuessaan lavalle kirkkaiden lamppujen loisteessa... aivan kuin enkeli ikään!

Anneli aloitti oman osuutensa jo kivasti yhdeksän aikoihin, omalla levytyksellään ”ne na na na” ja perään kappaleella ”jambalaya. Seuraavaksi olikin jo valssien vuoro sekä seuraavaksi vanha suosikki kappaleeni ”tanssin päivät, tanssin yöt”. Eka setillä kuulimme vielä lisäksi muun muassa rumba kappaleet..
Kaduttaa, vai eikö kaduta….
Anneli asteli lavalle toiseen settiin esitellen aloitus kappaleensa… ”Aloitamme tango musiikilla, ”tuhon tiellä ollaan”, katse meihin samalla suunnattuna ja lisäksi pieni hymyn kare huulilla… Siinä taisi meikäläinenkin pikkaisen päätään puristella, että eihä nyt sentään... no huumoria toki! 

Parin perätysten tulleen tangon aikaan kerkesi meidän ihana "psygologi" Annelimme mietiskellä katumaa ja Katuman lavaa... mitähän se oikein tarkoittaa? Anneli jotakuinkin tähän tapaan, "mitähän tämä Katuma oiken tarkoittaa… meinas tässä jo itteeki rueta pikkasen kaduttaa… kaduttaa kaikki mitä on tullut tehdyksi, ja mitkä voi kaduttaa”, pieni tauko… ”no ei vai”! ;-))
”Mustat silmät”… ja näin Tapsukka sai jälleen omansa suosikiltaan Annelilta, jee jee..! :-)) Pitkästä aikaa kuulimme myös monen Anneli fanin suosikin, toive kappaleena tällä kertaa tulleen ”luottaa huomiseen”. Edelleen kappaleet ”sinä huomasit ne linnut” sekä ”liian pitkä matka kotiin”. Seuraavaksi tulleen niin sanotun ”emäntä laulun, - et saa musta emäntää” jälkeen Anneli tuumasi aika hauskasti, ”ihan hävettää laulaa tuollaista, no ei vai!” ;-))


Toive kappaleina kuulimme myös seuraavaksi tulleet hitaat valssit. Anneli esitteli eka valssia jotenkin seuraavasti, "seuraavana hidasta valssia, käyn uudelleen eiliseen… kun sinne voiskin palata, niin ei tarviis nytkään katua noita menneitä!... on tää meitin Anneli vaan aika nokkela tyttö, mistähän nyt täänkin näin nopsasti huomasi! ;-)) Toisena valssina annelilta kuultiin äärimmäisen kaunis valssi ”viimeinen valssi”.
Ja rokki soi... ja kalat ei lentele... 
Toinen setti päätettiin kunnon rokki kappaleilla… ekaksi kuultiin Annelin omalta levyltä rokki ”hullu yö”. Anneli esitteli toista rokki kappalettaan: ”Pitkästä aikaa nyt esitetään seuraava… kun tuossa papereitani selasin sattui esiin tuo kappale… aatelin että laitetaan pojatkin tämä soittaa… ”ja rokki soi”! Siitä on jo tosiaankin pitkä aika kun Anneli on kyseisen rokin meille laulellut… ehkä vuosi tai parikin! Hyvä näin, että tää Babbig  ”ja rokki soi” jälleen! :-))
Kansa halusi vielä lisää... Anneli kyseli," mitä laitetetaan... toiveita nopeeta vai hidasta"... parketilta kuului encore toiveeksi "laula lentävä kalakukko"... Anneli ei tuohon toiveeseen aivan lämmennyt, vaan totesi oitis, pieni pilke silmäkulmassa... "tänään ei kalat lentele" ;-))  Encorena kuulimme loppujen lopuksi Annelin omalta levyltä niin ikään toive kappaleet ”toivoisin niin” sekä ”ethän mee”. :-))
KIITOS!
Tapsukka :-))

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti