sunnuntai 3. heinäkuuta 2011

2.7.2011 - ANNELI - Ämyri, Somero

Eihän sitä koskaan tiedä...

Sitä aina tiedä mihin sitä illalla päätyy? Alunpitäen piti minun viettää eilen sellainen rauhallinen koti-lauantai, mutta kuinkas siinä muutaman tekstarin jälkeen taas kävikään?

Ämyriin Ämyriin... 

Loppujen lopuksi sitä löysi ittensä Somerolta Ämyrin lavalta. Hymm...oliskohan itsellään Annelilla joku osuus tähän. No kyllä vain. Anneli oli jo hyvissä ajoin päivällä kysellyt minulta olenko tulossa illalla Ämyriin jotenkin tähän tapaan? "Jos ja kun olet tulossa Ämyriin niin onko mitenkään mahdollista ja olisitko niin ystävällinen ottaisit meidän rumpalin Keihäsvuoren Jarmon mukaan kun hänellä ei ole tänään omaa autoa käytössä, ja kun teillä on sama matka"? Tapsukka oli myyty ja taottakai minä noin kauniiseen pyyntöön suostuin... :-) Tuosta muutama tunti kun nappasin Jarmon kyytiin Muuramesta ja eikun menoksi! Kuskina sitten oltiin, ei hullumpi homma sekään... 

Ämyrissä vietettiin kiva ilta, kivassa seurassa Anneli ja fanit! :-)) 


tapsukka.kuvat.fi

Toimiva asiallinen Ämyri…
Olin eka kertaa keikkailemassa Ämyrillä, joten noita aiemmin käymättömiä kesälavojakin vielä löytyy. Itse asiassa jos tulevat ennakko suunnitelmani käyvät toteen niin muutama uusi kesälava on vielä tänä kesänä vielä edessä. Ämyri on kokonaisuutena hieno lava. Tilat ovat Ämyrissä kaiken kaikkiaan asialliset ja toimivat, aina esiintyjien tiloja myöten. Esiintyjillä on tilaa reilusti, on lisäksi hyvät pesutilat ja jne… Varmaankin yksi kesälavojen parhaita! Myös ne lavan valot, niistä pidin. :-))
Olin hyvissä ajoin jo paikalla Ämyrissä. Siinä kerkes ennen Annelin aloitusta vaihtaa hyvin muutamat kuulumiset tuttujen seurassa, myös Annelin. Anneli ei sitten ottanutkaan mukaansa sitä tuolla aiemmin päivällä jo Annelille suosittelemaani villanuttua… ettei vain nyt vilustuisi! ”Sinä taisit päivällä piruilla mulle”, tuumas Anneli kun tuli puhe vielä siitä nutusta… ”enhän minä”… ;-))

Aloitus vähän uudempaa musaa…
Anneli aloitteli omaa osuuttaan jo vartin yli kymmenen kappaleilla ”sinä huomasit ne linnut” ja perään myös tulevan pitkäsoiton kappaleen ”hei pianomies”! Kappaletta ”hei pianomies” ei ole kuulukaan sitten noiden keväisten keikkojen. Kerkesin sitä jo vähän kaivatakin ohjelmistoon. Se on vaan niin hyvä piisi! :-)) Tangot myös kuultiin, kuten ”tuhon tietä kuljen” ja toisena tangona ”vie meidät rakkauteen”.

Mitäs sitten… ikään kuin sellaisen, sanoisko hauskan pikku häslingin jälkeen jatkettiin. Anneli tarjos pojille seuraavaksi aivan eri kappaletta mitä meille esitteli. Ja nauruksihan se tietysti meni tällä kertaa. :-)) ”Se on se nuoruuden ajan dementia näköjään...”, tuumas Anneli tämän jälkeen. ;-)) Loppujen lopuksi kuultiin tämä oma vanha suosikki kappaleeni ”tanssin päivät, tanssin yöt”!
Valsseista kuultiin eka setillä vanhat kunnon valssit tuolta vuosikymmenien takaa, kesäinen ”rantakoivun alla” sekä ”uralin pihlaja”. Paikalla olleelle Miralle laulettiin vielä setin päätteeksi onnittelut synttäreiden kunniaksi. Hienosti ongittelulaulu raikui!



Säteilevä, hymyilevä, kaunis…
Annelin ja vipin esiintyjä parina oli nelihenkinen ja hyvin toimiva tassiyhtye Esteri. Yhtye juonsi Annelin ja vipin lavalle jotakuinkin tähän tapaan… ”seuraavaksi saapuu lavalle vip-yhtye - ja säteilevä, hymyilevä, kaunis Anneli Mattilaaa”! Tuohon vois sanoo, kyllä Esterin pojat tietää! :-))
Stemmalaululla ”ne na na na” aloitettiin toinen setti. Kuultiin myös tutut rumbat ja humpat. Jos näky Annelilla olevan lavalla hauskaa ja hyvää menoa, niin sitä oli myös vipin pojilla. Esimerkkinä voi mainita vaikkapa kappaleen ”jambalaya”, jossa pojat pisti kyllä parastaan, ja pianomieskin veti väliin oikein kunnon soolot. Siitä me pidettiin ja Annelikin katseli poikain touhua ihmeissään… mitähän ne nyt!
Ja ne ”mustat silmät”…
”Anneli: seuraavaksi kuulemme oikein perinteistä tanssimusiikkia, mustat silmät”. Anneli jatkaen edelleen… ”tämä on osoitettu herrasmiehelle tuossa edessä, Tapsukalle”... ja edelleen jatkaien, ”Tapsukka täytti viime lauantaina kaksikymmentä vuotta”… Annelilta kaunis iloinen hymy siihen perään! Kappaleen ”mustat silmät” jo soidessa Anneli näytti sormilla korjaten, että sehän olikin viikko sitten kahdeksantoista, eikä kaksikymmentä! Mitenkäs se olikaan jo tuolla aiemmin Annelin mainitsevasta nuoruusajan dementiasta, vai... heh heh! ;-))

Anneli ja uudet kortit... huomaa pikku kukkanen!

Encorena tuli tällä kertaa reipas ”mennen tullen” ja toisena vaativa laulettava Vaya Con Dios alkuperäis- kappale ”time files”, aika rientää. Yksi Annelin tämän hetkisistä pravureista!
Kotimatkalla…
Kotimatka taittui rattoisasti kauniissa suomen suviyössä… muutama peura ja yksi hirvikin matkalla nähtiin, onneksi tämä hirvi ainoastaan siellä aidan takana! Matkalla laitettiin kaikki tärkeät ”asiat” oikeaan reilaan… niin Alvar Aallon arkkitehtuuri kuin huonekalutkin, ja monen monta muuta tärkeää juttua.

Tietysti matkalla pohdittiin myös noita musa ja keikka juttuja laidasta laitaan, kuinkas muuten. Kiitos rattoisasta matkaseurasta… palaamisiin!
KIITOS ANNELI, meillä oli kivaa taasen! :-)))
Tapsukka :-))



Edit:

Suvi Teräsniska Syviksellä... 

Meinas unohtua... olin nyt menneellä viikolla keskiviikkona "kuvauskeikalla" Syvälahden lavalla kuvaamssa suosittua Suvi Teräsniskaa. Nuori Suvi hoiti keikkansa aivan tyylikkäästi. Ja tanssikansa piti näkemästään ja kuulemastaan! :-))

Keikkakuvat Syvikseltä: tapsukka.kuvat.fi
        

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti